امام جمعه اهل سنت کیش خاطرنشان کرد: «تبادل دانش و تجارب در حوزههای علمی، ادبی، هنری و اجتماعی میتواند به فهم و همدلی بیشتر مسلمانان و بهبود روابط بین ملتها و قومیتها منجر شود».
رئیس شورای علمای اهل سنت استان الأنبار عراق تأکید کرد: تا زمانی که مذاهب مختلف امت اسلامی زیر سایه قرآن کریم و رهنمودهای پیامبر اکرم (ص) گردهم میآیند، اختلافافکنیها راه به جایی نخواهند برد.
مدیر حوزه های علمیه کشور اظهار داشت: یکی از موانعی که باعث عدم انسجام مسلمانان میشود، عدم باور هویت اسلامی است و این مسئله مهمی است که باید برای آن چاره اندیشی کرد و نشست های متعددی برگزار نمود تا حس یگانگی و عناصر هویتی مشترک اسلام برای مسلمانان و کشورهای اسلامی تقویت گردد.
اندیشمند هندی اظهار داشت: «ناامنی که قبل از اسلام در جهان وجود داشت، با ظهور اسلام از بین رفت و اسلام، پیام امنیت، اخوت، اخلاق، انس و محبت را به ارمغان آورده است.»
آیت الله محمد هادی یوسفی غروی، محقق و مورخ معاصر کشورمان تاکیدکرد: پایبندی به برادری اسلامی و ایمانی توسط مؤمنان و مسلمانان به منزله به جای آوردن بندگیِ خداوند متعال است.
مدیر مرکز زنان فعال جامعه اسلامی اظهار داشت: امروز «صلح» جزئی از ساختار جوامع اسلامی است و در واقع، غایت نهایی اسلام بر روی زمین محسوب میشود. صلح به معنی «اسلام و سلام» منجر به فراهم شدن آرامش و آسایش است. خداوند کلمه «سلام» را به عنوان واژهای برای درود فرستادن مسلمانان بر یکدیگر قرار داد.
استاد حوزه علمیه خواهران قم با اشاره به اعتقاد و ایمانی که برخی از بزرگان اهل سنت نسبت به ائمه داشتند، خاطرنشان کرد: این اعتقاد به دلیل رفتار ائمه با اهل سنت بوده که با آنها رفتاری الهی و خداپسندانه داشتند.
رئیس مجلس اوقاف جعفری بحرین با بیان این که ما امروز در فضای بیسابقهای از تهاجم شدید جهانی، غربی و شیطانی به اصول و ارزشهای ادیان آسمانی قرار داریم، بر لزوم مقابله با توطئهها علیه بشریت و امت اسلامی تاکیدکرد.
رئیس موسسه فرهنگی اسلامی بمبئی با بیان اینکه دشمنان درپی این هستند که یک چهره مخدوش از دین اسلام را به جهان نشان دهند، گفت: متاسفانه امروز دین اسلام به عنوان یک دین تروریست، افراط گر و خشونت طلب معرفی میشود. درحالیکه این گونه نیست و ما مسلمانان باید همگی با کمک یکدیگر چهره واقعی دین اسلام را که دین صلح و امنیت است، ارائه کنیم.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اظهار داشت: مهمترین چالش و مانع برای وحدت امت اسلامی، غده سرطانی رژیم غاصب صهیونیستی است. از زمانی که این رژیم نکبت بار در منطقه نفوذ کرد، متاسفانه اختلافات میان مسلمانان فراوان شد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی گفت: طبق مستندات منتشر شده، نقشه اصلی اهانت به قرآن کریم از سوی سرویس های جاسوسی اسرائیل غاصب یعنی موساد است و نکته قابل تامل این است که جناح های تندرو و کابینه نتانیاهو به شدت از این مسئله دفاع میکردند. در واقع یهودیان افراطی یکی از شیوه های فرار از فشارهای محور مقاومت را توهین مستقیم به اسلام میدانند.
امام جمعه تربت جام، بیان کرد: خدواند متعال، پیامبر اکرم ، ائمه هدی ، بزرگان اسلام ، اصحاب گرام و مجتهدین بر وحدت امت اسلامی تاکید دارند؛ امیدواریم به فضل خداوند متعال با استفاده از اندیشه نخبگان و اندیشمندان جهان اسلام و مسلمانان اتحاد و انسجام بیشتری بدست آورند.
نماینده مردم قصرشیرین، سرپلذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی وحدت سیاسی و اقتصادی ایجاد شده در بین قدرتهای بزرگ منطقه را، راه رسیدن به وحدت امتهای اسلامی دانست.
امام جمعه سقز اظهار داشت: افراط و تفریط در هر زمانی بوده و هست و این ما مسلمانان هستیم که باید اتحاد و انسجام داشته باشیم و با هم برادرانه رفتار کنیم و نگذاریم بیگانگان بر ما مسلط شوند.
عضو ارشد جنبش امل اسلامی لبنان تاکید کرد که دشمنان با استفاده از جنگ نرم تلاش میکنند تا فرزندان امت اسلامی را از یکدیگر جدا سازند و آنها را به سمت فساد سوق دهند.
امام جمعه اهلسنت ارومیه گفت: بیشک همفکری و تعامل کشورهای اسلامی بایکدیگر و نزدیکی آنها با هم میتواند ضربه مهلکی به دسیسههای شوم دشمنان اسلام و مسلمانان باشد.